Zoeken
  • Praktijk voor yoga, massage en begeleiding bij pijn
Zoeken Menu

Mindfulnessyoga

Mindfulness yoga is een combinatie van (hatha) yoga en mindfulness. Uiteraard is alle yoga altijd mindful! Yoga stimuleert je namelijk om met je aandacht en bewustzijn naar binnen te gaan. In deze les is er meer expliciet ruimte voor aandachtstraining en meditatie.

Je leert doelbewust je aandacht te bundelen in het moment en te accepteren hoe het nu is. Dit helpt om uit je hoofd te komen, je concentratie te verbeteren en je neiging tot piekeren te verminderen. Zo kan er meer energie vrijkomen en kan je met meer vriendelijkheid en vreugde in het leven staan.

De lessen, opgebouwd rondom thema’s, bestaan uit milde, langzame, meditatieve yogahoudingen, ademoefeningen, een lichaamsscan en meditatie. Je traint je bewustzijn om van moment tot moment te ervaren wat er gebeurt met je lichaam, adem, gedachten en gevoelens. Zo komt er verstilling in de geest en kan je een open houding ontwikkelen zonder oordeel voor wat er is. Dit helpt je om ook in je dagelijks leven anders om te gaan met spanning, stress en piekergedachten. In de les is ruimte voor uitwisseling en het stellen van vragen.

Centrum Nieuwegein:
Mindfulnessyoga:  Maandag 20:15 – 21:15. Lots of Energy, Herenstraat 45

Mindfulness & Yoga voor jong volwassenen (18 – 25jr) (start bij voldoende belangstelling)
 Lots of Energy, Herenstraat 45
aanmelden/informatie