Zoeken
  • Praktijk voor yoga, massage en begeleiding bij pijn
Zoeken Menu

Zwangerschapsyoga

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Er verandert veel voor je in korte tijd, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. In je dagelijks leven ben je vaak druk met van alles en zit je veel in je hoofd. Heel handig om een hoop voor elkaar te krijgen, maar vaak verlies je het contact met en vertrouwen in je lichaam. Bij zwangerschapsyoga ga je weer leren voelen en luisteren naar je lichaam. Je krijgt opnieuw vertrouwen. Jijzelf weet misschien nog niet hoe je ‘moet’ bevallen, je lichaam zelf weet dat als geen ander! Ontelbaar generaties vrouwen zijn je immers voorgegaan!

Zwangerschapsyoga richt zich nadrukkelijk niet alleen op de bevalling, maar ook op de zwangerschap zelf. Op dit moment vormt jouw lichaam de hele wereld van je baby. Daardoor heeft alles wat jij denkt en voelt invloed op je kindje. Het is dan ook belangrijk dat jij je goed voelt en vertrouwen hebt in jezelf en je lichaam. Of dat je, als het eens minder gaat, jezelf kunt helpen.

Praktisch
Bij Yoga bij het Park in Utrecht geef ik zwangerschapsyoga met een doorlopend karakter die je kunt volgen tot aan de bevalling. Elke eerste week van de maand kun je instromen. In deze groep zitten dus vrouwen van net zwanger tot hoog zwanger. Dit creëert een prettige, stimulerende sfeer, waarin je ook van elkaar dingen opsteekt.

Je start bij voorkeur na 14 weken zwangerschap. Als je vroeg begint, heb je al veel aan de yoga tijdens je zwangerschap en maak je je de oefeningen heel makkelijk eigen voor de bevalling.

Thema’s
Elke maand staat een ander thema centraal: ontspanning, concentratie en kracht. Naast adem- en fysieke oefeningen wordt geoefend met massage, baarhoudingen, weeën opvangen en perstechnieken. Ook leer je omgaan met angst en pijn en krijg je praktische tips. Zwangerschapsyoga biedt ouders een volledige voorbereiding op de bevalling, zeker als je minimaal 3 maanden meedoet. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.

Partnerles
Elke maand is er een partnerles voor partners of andere naasten die bij de bevalling aanwezig zijn. ‘Zweverig op een matje zitten tussen allemaal puffende vrouwen?’ Welnee! Hier leert je partner hoe hij/zij jou en je kindje kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Jullie gaan samen aan de slag, krijgen praktische tips en natuurlijk is er genoeg ruimte om samen te lachen!

Lessen:

Donderdagavond 19:30 – 20:45 Yoga bij het Park, Blauwkapelseweg 115, Utrecht


Momenteel geef ik ook privéles zwangerschapsyoga. Informeer naar de mogelijkheden.