Zoeken
  • Praktijk voor yoga, massage en begeleiding bij pijn
Zoeken Menu

Over Lieke

Mijn naam is Lieke de Winther. Na mijn studie Sociale Geografie werkte ik aan de ontwikkeling van organisaties in Zuidelijk Afrika. Hoe leuk ook, het werd me te zwaar: ik kreeg een flinke burn-out met langdurige pijn in nek, armen en schouders.

Een tijdje bezocht ik allerlei artsen met weinig verbetering. Wel vond ik een manier om met de pijn te leven en richtte mij op de toekomst. Ik had meer interesse in de ontwikkeling van individuen, dan organisaties, en werkte met plezier als coach. Toch ging er bijna geen dag voorbij zonder pijn.

Tot ik twee dingen ontdekte: hatha yoga en het bestaan en behandelen van triggerpoints. De yoga leerde mij rustiger, dieper ademen en gaf kracht en ontspanning. Yoga, naast diverse bewustzijnstrainingen (o.a. bij de School voor Zijnsoriëntatie), verdiepten mijn persoonlijke en spirituele proces en hielpen me weer van mijn lichaam te houden! De pijn werd aanzienlijk minder. Bovenal leerde ik mezelf echt kennen en, op een dieper niveau, tevreden te zijn en te genieten.

De ontdekking van (zelfbehandeling) van triggerpoints was een feest van herkenning: veel kwartjes vielen op hun plek. Spieren die ook in de yoga moeilijk voelbaar waren, ontspanden eindelijk en hervatten hun werk. Mijn adembeleving nam nog meer toe, doordat ik nu ook letterlijk meer ruimte had.

Tijdens het coachen zag ik dat veel mensen weinig contact hebben met hun lichaam en gevoel. Liever dan praten wilde ik met ze bewegen: rennen door de duinen of… yoga doen! Nu stimuleer ik mijn cursisten om met vriendelijkheid hun lichaam te ontdekken en uit te dagen. Dit doe ik vanuit rust, helderheid en zorgvuldigheid. Het is elke keer super te zien hoe anders mensen de yogales verlaten dan ze binnenkwamen!

Ik ben opgeleid als yogadocent aan de vierjarige Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte (specialisaties zwangerschapsyoga en yoga voor ouderen en mensen met een fysieke beperking) en als coach aan de erkende basisopleiding van de Alba Academie. Verder ben ik geschoold in massage (o.a. ayurvedische), adem- en yogatherapie, triggerpointbehandeling, chronische pijn en yoga bij rug- en nekklachten. Op dit moment bekwaam ik me verder bij de Opleiding Triggerpointcoach en volg diverse yoga bijscholingen.

In Nieuwegein verzorg ik diverse lessen bij Lots of Energy. Eerder gaf ik o.a. yogales bij MOvactor, Yogacentrum Jeshiva, Artemis Yogacentrum IJsselstein.  Ook heb ik een aantal meditatiegroepen begeleid en als coach gewerkt bij een grote gezondheidsinstelling.

Verder ben ik lid van de Vereniging Samenwerkende Yogadocenten Nederland en de Vereniging Yogadocenten Nederland. Deze verenigingen hanteren gedragscodes, kwaliteitscriteria en bijscholingseisen. Mijn vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling houd ik op peil door o.m. bijscholingen en intervisie.