Zoeken
  • Praktijk voor yoga, massage en begeleiding bij pijn
Zoeken Menu

Hatha Yoga

Wat is yoga? Op je hoofd staan? Uren in moeilijke houdingen zitten? Als je wilt weten hoe leuk yoga is en wat het voor je doet, kun je dat het beste zelf ervaren door een proefles.

Yoga is een eeuwenoude Oosterse leer die ook nu erg populair is. Het regelmatig beoefenen van yoga maakt je lichaam soepeler en sterker, je denken kalmer en verbetert je gezondheid. Ook helpt het om te gaan met stress en jezelf te ontspannen. Zo kan je meer evenwicht in je leven ervaren.

Er bestaan vele soorten yoga. Ik geef Saswitha Yoga. Dit is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn met de adem als verbinding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht naar binnen. Zo vergroot je niet alleen het bewustzijn van je lichaam en van jezelf, maar voel je ook beter waar jouw uitdagingen en mogelijkheden liggen.

Het is een misverstand dat yoga alleen rustig is. Of dat je heel soepel moet zijn. Soms is het wel hard werken, maar ook dat kan vanuit rust en ontspanning. In de les oefen je afwisselend staand, zittend en liggend. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten worden gebruikt en in elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De les eindigt met een ontspanning.

Bij yoga staat je eigen ervaring altijd centraal: er is geen competitie. Het gaat niet alleen om wat je doet, maar vooral hoe je het doet. Met aandacht aanwezig zijn is niet vanzelfsprekend, maar wel te trainen. Welke houding heb je naar jezelf? Ben je erg je best aan het doen? Daag je jezelf voldoende uit met respect voor jouw mogelijkheden? Vaak zijn we ons niet bewust van opgeslagen spanningen. Door yoga ontdek je waar jij overbodige spanning in je lijf hebt en hoe je die kan (leren) loslaten.

Centrum Nieuwegein Hatha Yoga:
Maandag: 19:00 – 20:00. Woensdag 09:30 – 10:30 Lots of Energy, Herenstraat 45
aanmelden/informatie

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren