Zoeken
  • Praktijk voor yoga, massage en begeleiding bij pijn
Zoeken Menu

Workshops

Introductie Triggerpoints en yoga          8 april 2017

Na het succes afgelopen najaar van deze workshop bij Yoga Tricht, verzorgt Yoga Lieke deze dit voorjaar bij Artemis Yoga in IJsselstein. Wil jij beter snappen hoe triggerpoints b.v. de bewegingsruimte in je schouders beïnvloeden? En wat je er aan kan doen? Wees er snel bij, de aanmeldingen stromen binnen!

Veel mensen kampen met pijn in nek, schouders, onderrug, hoofd, etc. Vaak spelen triggerpoints, kleine spierknopen, hierbij een rol. Ook steeds meer masseurs en fysiotherapeuten werken hiermee (o.a. met dry needling). Wat zijn triggerpoints nu eigenlijk? Waar zitten triggerpoints? Hoe beïnvloeden ze je pijnklachten en je yogabeoefening? En kun je hier zelf iets aan doen?

Deze workshop gaat in op bovenstaande vragen. Het is een hele praktische workshop met een stukje theorie over de symptomen en de oorzaken van triggerpoints. In yogahoudingen ga je onderzoeken hoe pijnklachten en triggerpoints (mogelijk) een rol spelen bij jouw beoefening. Aan de hand van één of twee veel voorkomende pijnklachten maak je een eerste kennismaking met (zelf)behandeling door massage en oefeningen. We sluiten af met een serie oefeningen, waarin je direct zelf kunt ervaren wat het effect hiervan is. Interesse? Geef je nu op!

Datum:    zaterdag 8 april 2017
Tijd:          10:30 – 13.00 u.
Locatie:    Artemis Yoga, Industrieweg 20, IJsselstein
Kosten:    € 35,- incl. thee en massagebal

Zonnegroet          Artemis Yoga Festival         4 maart 2017

Sūryanamaskāra (Zonnegroet)
Wat buiten is, zit in jezelf.

In deze uitgebreide yogales werken we door voorbereidende oefeningen toe naar de Zonnegroet. Deze oude, vitaliserende serie draagt bij een zorgvuldige en regelmatige oefening bij aan versterking van de gezondheid. De zonnegroet wakkert het vuur in jou aan, stimuleert je om met je aandacht naar buiten te gaan, zodat je zin in de dag krijgt: net zoals de lente nu op uitbarsting staat! Naast de yogales krijg je een korte inleiding in de betekenis van de zonnegroet en zijn functie in de yoga.

Datum:    zaterdag 4 maart 2017
Tijd:          09:00 – 10.30 u.
Locatie:    Artemis Yoga, Industrieweg 20, IJsselstein
Informatie/opgeven Artemis Yoga Festival

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren