Zoeken
  • Praktijk voor yoga, massage en begeleiding bij pijn
Zoeken Menu

Blog

Yoga practice in India

Als yogadocent is er één ding dat je minimaal eens in je leven gedaan moet hebben. Yoga in een ashram in India. Liefst vaker uiteraard. India: het land waar yoga vandaan komt. Een ashram: een soort klooster voor yogi’s. Daar gebeurt hèt. In november 2018 was het zover: ik was in de gelukkige positie dat ik geld en tijd kon vrijmaken voor deze onderneming. Een maand India met een drieweekse retraite in de Sadhana Mandir ashram van Swami Rama net buiten de populaire yogastad Rishikesh, op uitnodiging van en geleid door Swami Ma Tripurashakti Bharati.

Zit en adem. Beweeg en adem. Juist nú!

Woelige tijden. Veel angst: Trump, terrorisme, een vluchtelingenprobleem zonder antwoord. Overheden draaien om elkaar heen. Syrië moddert verder. Het klimaat? Nee, niet vijf voor twaalf,  allang vijf óver twaalf! Wat doe je in die turbulentie?
Of dichterbij huis: hoe was joúw kerstmaand?  

Fris uit je ei

De lente heeft bijna haar laatste stappen dit jaar in gezet. Sommige jonge vogels zijn al zover dat ze zelfstandig rondscharrelen en zelf hun maaltje bijeen garen. Anderen moeten nog uit hun vertrouwde, warme ei stappen. Daar kijken ze met frisse blik de wereld in: alles nieuw. Onontdekt, alles open. De wereld aan je voeten. Kun jij je dat voorstellen? Blanco de wereld in stappen? 

Regelmatig schrijf ik hier een blog met mijn ervaringen rondom yoga en triggerpointbehandeling. Wil je deze blogs ook in je mail ontvangen? Schrijf je dan hiernaast in voor mijn nieuwsbrief.