Zoeken
  • Praktijk voor yoga, massage en begeleiding bij pijn
Zoeken Menu

Postnatale Yoga

Na je zwangerschap en bevalling heeft je lichaam hersteltijd nodig. Vooral de bekkenbodem heeft veel te verduren gehad. De bekkenbodem is de belangrijkste basis voor ons, zowel emotioneel, als fysiek. Het is daarom essentieel dat deze weer veerkrachtig en sterk wordt. Dat je jezelf tijd gunt hieraan te werken, ondanks alle drukte van het nieuwe moederschap. Er is veel veranderd in je leven! Korte nachten en de zorg voor je nieuwe kindje vragen veel van je. Juist nu is het belangrijk dat je energie weer stroomt en je spierkracht toeneemt: dat je je vitaler en sterker gaat voelen.

Vanaf 6 weken tot 6 maanden na je bevalling kun je – ook na een keizersnede, afhankelijk van je herstel – een compacte cursus postnatale yoga van 5 lessen doen voor het vinden van een nieuwe balans. Fysiek én mentaal.

Centraal in deze lessen staan versterking van het bekken en de buik(spieren). Waar in zwangerschapsyoga de nadruk ligt op ontspanning en ruimte creëren in het bekken, gaat nu de aandacht uit naar het bundelen van dit gebied, op een verantwoorde manier. Vaak is de bekkenbodem te slap geworden met kwalen als urineverlies en rugpijn als gevolg, terwijl soms juist teveel spanning is ontstaan, zeker bij complicaties rond de bevalling. In deze lessen is veel ruimte voor bewustwording en oefeningen die voor jouw situatie passend zijn.

In deze tijd waarin je je groeiende baby veel draagt, komen natuurlijk ook de schouders, nek, armen en rug krijgen aan bod. Het gaat steeds om versterking én ontspanning. Het zijn praktische lessen met aandacht voor voedingshoudingen en til-technieken en ruimte om moederschapservaringen met andere vrouwen uit te wisselen.

Informeer naar de startdatum van de eerstvolgende cursus. (De kosten in Hilversum worden vergoed door de aanvullende verzekering) Meer weten?

Hilversum: maandagochtend van 12:30 – 13:30 bij Yoga Me, Neuweg 134.
IJsselstein: bij Artemis, Industrieweg 20.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren