Zoeken
  • Praktijk voor yoga, massage en begeleiding bij pijn
Zoeken Menu

55+ yoga

We worden met zijn allen steeds ouder. Dat je langer leeft, wil niet altijd zeggen dat je je ook goed voelt. Rust roest wel degelijk! Fysiek én mentaal. Het is dus belangrijk om te blijven bewegen.

Yoga kan bijdragen aan een grotere levenslust en vitaliteit, ook op hogere leeftijd. Het helpt je lichaam en geest soepel en mobiel te houden. Ook kan het steunend zijn bij typische ‘ouderdomskwaaltjes’, zoals hoge bloeddruk en gewrichtsproblemen.

Het is ook een boeiende levensfase: een periode waarin je de balans opmaakt. Vaak kies je meer voor wat werkelijk belangrijk is. Yoga kan hierbij helpen: accepteren wat onveranderlijk is, jezelf leren voelen en ontdekken wat je echt past. En natuurlijk jezelf goede zelfzorg en ontspanning bieden.

De les
In deze lessen oefenen we vanuit vertrouwen, respect en zorgvuldigheid. We gaan uit van de mogelijkheden van jouw lichaam en werken op een zachte manier met volledige aandacht. De les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen en kent onder meer gewrichts-, adem- en concentratieoefeningen. De les eindigt altijd met een ontspanning. Na de les kun je gezellig thee drinken.

Hoe zit dat met 55+?
Wanneer je past bij een ‘senioren’groep is moeilijk te bepalen. Voor de een zal zo’n groep fijn zijn, terwijl een ander, die bv. veel geoefend heeft, makkelijk mee kan doen met gemengde (leeftijds)groepen. Je lichaam geeft zelf aan wanneer het prettig is voor jou om je bij een seniorengroep aan te sluiten, maar je kunt natuurlijk ook gewoon eens een les uitproberen.

Twijfel je of yoga geschikt is voor jou? Raadpleeg dan eerst je arts.

Nieuwegein: woensdagochtend van 11:00 – 12:00 bij Lots of Energy, Herenstraat 45. Aanmelden

Bewaren

Bewaren

Bewaren